Bezoek het monument

Het grootste rijksmonument van Zwolle

Een laatmiddeleeuwse stadskerk met inrichtingsstukken uit de zeventiende en achttiende eeuw en laatmiddeleeuwse muur- en gewelfschilderingen. De kerk bevat twee uitzonderlijke interieurstukken: de imposante preekstoel en het grandioze Schnitgerorgel.

Engel voor de kerk

Uw evenement onder
de gewelven van het Academiehuis?

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van uw evenement in Academiehuis Grote Kerk.

Neem vrijblijvend contact met ons op
No items found.

Een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. 
Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking. Voor jong en oud.

Het Academiehuis verbindt, verrijkt en verwondert...

Kijk en zie. Hoor en luister. Voel en beleef. Het Academiehuis verbindt, verrijkt en verwondert. Brengt woord, kunst, muziek én mensen samen. Zoals dat al meer dan zeshonderd jaar gebeurt, hier onder de gewelven en het barokorgel van onze monumentale museumkerk.

Plek voor ontmoeting en inspiratie, dialoog en stilte. Podium voor vertellers en toehoorders, denkers en doeners. Plato’s Akademeia in het Athene van toen is het Academiehuis in het Zwolle van nu.

OPEN EN VRIJ.
VERRASSEND VERRIJKEND.
VOOR JONG EN OUD.

Het Academiehuis heeft en geeft ruimte voor historie en heden, initiatief en innovatie. Voor educatie en zingeving, event en experiment. Voor een vondst in de boekenmarkt, een kop koffie en even op adem komen. Alles in ’t hart van Zwolle.

Hier, op het grootste overdekte plein van de stad is cultuur een avontuur. Van en voor iedereen.

Van Kerk naar Academiehuis

Een huis waar bezoekers verhalen uitwisselen, luisteren naar muziek en kunst een plek heeft. In dit huis worden meningen gedeeld en aangescherpt en vinden debat en dialoog plaats. Muziek klinkt en exposities inspireren. Er vinden vieringen plaats en iedere dag kan men hier terecht om een kaarsje te branden.

De Grote of St. Michaëlskerk is Academiehuis geworden en pakt de draad op van een religieuze geschiedenis; zij vernieuwt zich voortdurend.

Het gebouw is, als grootste overdekte plein van Zwolle, voor iedereen toegankelijk; voor de bewoners van de stad en bezoekers vanuit de regio en verder. Het huis spiegelt zich aan de Academia zoals Plato die, 380 jaar voor Christus, in Athene heeft opgericht als ontmoetingsplaats voor de vrije burger, waar dialogen plaatsvonden rond actuele thema’s en wetenschap werd bedreven. Plato ging daarbij uit van drie pijlers: het woord, kunst en muziek. Precies deze drie thema’s zijn voor het Academiehuis de basis voor de identiteitsvisie en weerspiegelt zich in de organisatiestructuur.

Steun het Academiehuis

Draag bij aan het grootste rijksmonument van de stad.

Steun ons