Academiehuis

Programma in het Academiehuis

Bekijk het programma hieronder.

Academiehuis
Kunst, muziek en dialoog

Laat je verrijken en verwonderen door ons uiteenlopende programma van hoogwaardige exposities, concerten en lezingen. We vullen dit aan met programma’s van partners in de stad. Denk aan Fundatie Fusions of Organisatie Oude Muziek, maar ook aan het Stadsfestival of de Bruisweken. Een divers programma voor jong en oud op het grootste overdekte plein van de stad: jouw thuis.

Het Academiehuis is niet actief aangesloten bij een kerkelijke gemeente. Wel worden er op zondagmiddag Michaëlsvieren georganiseerd door de  Protestantse Gemeente Zwolle. Kijk op de website van de Michaëlsvieringen voor meer informatie.

Agenda

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
⭐️ Uitgelicht
Expositie
2 maart - 31 mei 2024
Beide kunstenaars in deze tentoonstelling zijn gefascineerd door observaties. Dat kunnen zaken buiten hen zelf zijn of juist innerlijke processen die geobserveerd en verwerkt worden.
⭐️ Uitgelicht
Woord
Tijdens dagelijkse openstelling
Achter een aantal markante personen die in de grote kerk begraven liggen, gaat een bijzonder verhaal schuil. Laat je meeslepen door de indrukwekkende verhalen.
11:00-17:00
€ 2,50
Vrije toegangVrije toegang
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 20 april 2024
Geniet van de brede variatie van klassieke kamermuziek. Verschillende ensembles met verschillende muziekstijlen verzorgen in het Academiehuis korte, verrassende optredens voor het binnenlopende publiek. Kom luisteren naar jonge talentvolle musici.
11:00 - 16:30
-
VerwachtVerwacht
⭐️ Uitgelicht
Kunst
Dinsdag 23 april 2024
Kijken tussen tijd en eeuwigheid. Filosoof Michel Dijkstra neemt je mee in zijn overdenkingen bij de expositie 'Observaties' van Maarten Sipma en Michiel Knaven.
19:30 uur
€ 7,50
GeannuleerdGeannuleerd
⭐️ Uitgelicht
Event
Woensdag 24 april 2024
“Als je meer hebt dan je nodig hebt, dan bouw je een langere tafel, geen hoger hek”. Onder dat motto organiseren we voor de derde keer samen met Stichting Present, Voor Elkaar Zwolle en VluchtelingenWerk Zwolle De Langste Tafel van Zwolle voor Oude Zwollenaren en Nieuwe Zwollenaren.
⭐️ Uitgelicht
Woord
Vrijdag 26 april 2024
Vrijheid, een begrip dat we vaak en veel plekken horen en gebruiken. Op een vanzelfsprekende wijze. We gaan er al te vaak van uit dat we wel weten waar we het over hebben. Maar is dat ook zo? Wordt het niet tijd om het begrip samen te onderzoeken, om erover te filosoferen?
⭐️ Uitgelicht
Event
23 juni 2023 - 1 juli 2024
De Hanze, een machtig netwerk van steden dat de stad Zwolle voorgoed veranderde. Hoe? Daar kom je achter tijdens het Hanzejaar. Maak een bijzondere tijdreis dwars door de stad, waarbij je achter deuren mag kijken die normaal gesloten blijven en ontdek hoe ook nu onze Hanzestad bruist van de activiteiten!
10:00-17:00
€ 12,50
Bestel kaartenBestel kaarten
⭐️ Uitgelicht
Concert
Vrijdag 17 mei 2024
U wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar studenten van de Bachelor Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium tijdens deze openbare les Jaarlaagconcerten.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 19 mei 2024
Laat je onderdompelen in ambient-sferen op het dak van het Academiehuis. Geniet tijdens de zonsondergang van de meest uiteenlopende parels, gecombineerd met exclusief live materiaal.
⭐️ Uitgelicht
Klassiek
Vrijdag 24 mei 2024
The Bach Orchestra of the Netherlands voert Vivaldi’s beroemde Vier Jaargetijden uit met als solist de Spaanse vioolvirtuoos Enrique Gómez-Cabrero Fernández.
⭐️ Uitgelicht
Klassiek
Zaterdag 25 mei 2024
Voor het vierde achtereenvolgende seizoen werken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede samen in de serie Passie voor Bach. In vier themaconcerten op zondagavond in Academiehuis Grote Kerk brengt Ensemble Himmelsburg een keuze van bekende en minder bekende werken van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten ten gehore.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Donderdag 30 mei 2024
Een uniek theaterconcert met koormuziek, hedendaagse dans en brieven van nu: Consensus Vocalis en BachTwente nodigen je uit voor Gute Nacht, o Wesen. In dit bijzondere samenspel wordt Jesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach in het licht gezet en verrijkt met reflecties van een nieuwe generatie makers. Multidisciplinair, verstillend en uitdagend.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Vrijdag 31 mei 2024
U wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar studenten van de Bachelor Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium tijdens deze openbare les Jaarlaagconcerten.
⭐️ Uitgelicht
Event
Zaterdag 1 juni 2024
Rek en strek tijdens zonsondergang en bewonder het prachtige uitzicht over de Zwolse binnenstad op 30 meter hoogte. Op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk geniet je anderhalf uur lang van Yin/Yang Yoga onder leiding van Karin van der Vennen van Kara Yoga. Of je nu alleen komt of samen met vrienden, deze avond belooft een moment van rust en ontspanning te worden, midden in de bruisende Hanzestad.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Woensdag 5 juni 2024
Een muzikaal gesprek tussen de jongste Nederlandse Muziekprijs-laureaat ooit en de koningin van de barokviool: dat belooft synergie ten top! De blokfluit van Lucie Horsch en de viool van Rachel Podger vinden elkaar hier in een estafettespel op barokke noten en tijdloze volksmelodieën. Van Bach en Telemann tot de deuntjes uit John Playfords handboek The English Dancing Master: ernst en luim gaan in dit programma hand in hand.
⭐️ Uitgelicht
Expositie
Zondag 8 september
In de expositie 'De hartslag van Zwolle in 33 portretten’ zal Ben Vulkers, Zwols fotograaf, een fotodocument tonen van drieëndertig markante mensen uit Zwolle en omgeving. Hij had hen allemaal sinds de jaren tachtig al eens voor zijn lens en heeft hen gevraagd zich opnieuw te laten portretteren voor deze unieke serie in zwart-wit. Voor veel inwoners van de stad zijn dit bekende gezichten uit het openbaar bestuur, bedrijfsleven, onderwijs, de medische wereld, kunst en cultuur.
⭐️ Uitgelicht
Woord
Tijdens dagelijkse openstelling
Ontdek de verborgen schatten van het Academiehuis. Dit is nog steeds een centrale plek van ontmoeting, bezinning, kunst en cultuur. Het enorme gebouw toont de rijkdom en macht van de stad door de eeuwen heen en laat zich lezen als een geschiedenisboek vol boeiende tegenstellingen. De audiotour neemt je in 30 minuten mee door de verhalen die schuil gaan achter een onopvallende wasbak, het grote koorhek en de enorme preekstoel. Vraag naar de audiotour van Het Grootste Museum van Nederland aan de balie in het Academiehuis.
11:00-17:00
€ 3,00
Vrije toegangVrije toegang