Academiehuis

Programma in het Academiehuis

Bekijk het programma hieronder.

Academiehuis
Kunst, muziek en dialoog

Laat je verrijken en verwonderen door ons uiteenlopende programma van hoogwaardige exposities, concerten en lezingen. We vullen dit aan met programma’s van partners in de stad. Denk aan Fundatie Fusions of Organisatie Oude Muziek, maar ook aan het Stadsfestival of de Bruisweken. Een divers programma voor jong en oud op het grootste overdekte plein van de stad: jouw thuis.

Agenda

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
⭐️ Uitgelicht
Expositie
16 oktober - 25 december
Van 16 oktober t/m 17 november 2021 is in het Academiehuis Grote Kerk in het centrum van Zwolle de expositie met een aantal werken van Jan Pieter Gootjes te zien. Centraal in deze expositie staat de installatie VUUR, een tentoonstelling geïnspireerd op het verhaal van 'De Jakobsladder.'
⭐️ Uitgelicht
Concert
Dinsdag 21 december 2021
Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink kiest voor een intieme setting waarbij zangers staan opgesteld in het orkest.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Dinsdag 21 december 2021
Beleef het ultieme kerstconcert met klassiekers van wereldberoemde componisten in de Academiehuis Zwolle. In de hoofdrol Pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 23 januari 2022
Op vier zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. In dit tweede concert hoor je Bach en zijn muzikale vrienden zoals Telemann en Pisendel.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 5 februari 2022
Beleef Mozarts Requiem en Kronungsmesse met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Het concert wordt geopend met het spectaculaire Miserere mei van Allegri, beroemd vanwege de hoge C’s voor sopraan.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 5 februari 2022
Het verdriet van de moeder inspireerde de Italiaanse grootmeesters Vivaldi, Pergolesi en Boccherini tot het componeren van een Stabat Mater. Het is een cyclus van gezangen over Moeder Maria, wenend onder het kruis van haar stervende zoon.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 27 februari
Op vier zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. In dit derde concert hoor je enkele serenades voor Leopold - werken van Bach uit zijn Cöthen tijd.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 12 maart 2022
De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd bij het Nederlandse publiek. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zijn specialisten in het uitvoeren van deze compositie. De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de top uit Europese barokorkesten.
15:00 | 19:00
€ 54,95
Vrije toegang
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 8 mei 2022
Vier fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers.. Vier themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en serenades. Uitgevoerd door prominente musici, zoals violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. Een concert met feestelijke serenades van Bach uit zijn Cöthen tijd.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 7 mei 2022
Beleef prachtige composities van J.S. Bach in een intieme setting met topsolisten sopraan Olga Zinovieva, bas Thilo Dahlmann en tenor Martinus Leusink.