Academiehuis

Programma in het Academiehuis

Bekijk het programma hieronder.

Academiehuis
Kunst, muziek en dialoog

Laat je verrijken en verwonderen door ons uiteenlopende programma van hoogwaardige exposities, concerten en lezingen. We vullen dit aan met programma’s van partners in de stad. Denk aan Fundatie Fusions of Organisatie Oude Muziek, maar ook aan het Stadsfestival of de Bruisweken. Een divers programma voor jong en oud op het grootste overdekte plein van de stad: jouw thuis.

Agenda

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 27 februari
Op vier zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. In dit derde concert hoor je enkele serenades voor Leopold - werken van Bach uit zijn Cöthen tijd.
⭐️ Uitgelicht
Event
Zaterdag 5 maart 2022
Nieuwe Garde is een anthologie met strips van 57 Nederlandse en Vlaamse stripmakers van nu. Een schitterende bloemlezing van 240 pagina’s, op groot formaat en tjokvol geweldige bijdragen. We vieren dit met een grote Nieuwe Garde stripmarkt waar je de Nieuwe Garde aantreft, samen met uitgevers, organisaties en (small press) tijdschriften die allemaal een nieuw geluid willen laten klinken.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Donderdag 10 maart 2022
Rond een voor de gelegenheid geschreven tekst door schrijver en performer Sara van Gennip brengt Consensus Vocalis verschillende profeten samen, laat orakels weerklinken, zingt over wat is en wat zal zijn. Een zekere voorliefde voor mystiek, dezelfde fascinatie voor spiritualiteit – welke dan ook – en haar weg, haar duistere hoekjes, haar geheimen; dit is wat de componisten Holst en Di Lasso, Von Bingen en Tormis verbindt.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 12 maart 2022
De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd bij het Nederlandse publiek. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zijn specialisten in het uitvoeren van deze compositie. De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de top uit Europese barokorkesten.
15:00 | 19:00
€ 54,95
Vrije toegangBestel kaarten
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 30 april 2022
Als prominente Franco-Vlaamse polyfonist kleurde Nicolas Gombert met zijn motetten het zestiende-eeuwse klanklandschap waarin pausen en keizers zich roerden. Met polyfonie in het DNA weet Cappella Amsterdam de emotie en het vakmanschap van zijn creaties uitstekend naar de bühne te vertalen. Onder leiding van Daniel Reuss diept het vocaal ensemble de mooiste parels op uit het oeuvre van deze vermaarde toondichter.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Vrijdag 6 mei 2022
Beleef Mozarts Requiem en Kronungsmesse met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Het concert wordt geopend met het spectaculaire Miserere mei van Allegri, beroemd vanwege de hoge C’s voor sopraan.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Vrijdag 6 mei 2022
Het verdriet van de moeder inspireerde de Italiaanse grootmeesters Vivaldi, Pergolesi en Boccherini tot het componeren van een Stabat Mater. Het is een cyclus van gezangen over Moeder Maria, wenend onder het kruis van haar stervende zoon.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zondag 8 mei 2022
Vier fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers.. Vier themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en serenades. Uitgevoerd door prominente musici, zoals violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. Een concert met feestelijke serenades van Bach uit zijn Cöthen tijd.
⭐️ Uitgelicht
Concert
Zaterdag 7 mei 2022
Beleef prachtige composities van J.S. Bach in een intieme setting met topsolisten sopraan Olga Zinovieva, bas Thilo Dahlmann en tenor Martinus Leusink.