Over ons

Het Academiehuis ontwikkelt zich...

Een enthousiast team en vele vrijwilligers zetten zich dagelijks in om dit grootste overdekte plein tot bruisend hart van de stad te maken.

Meer informatie over

De Stichting

Stichting Academiehuis Grote Kerk Zwolle is verantwoordelijk voor het behoud van het grootste rijksmonument van Zwolle. Zij wil het gebouw ontwikkelen tot het trotse kloppende hart van Zwolle: een baken in de stad.

Meer over de stichting
Vrijwilligers

Onze organisatie staat midden in de samenleving en de vrijwilligers zorgen voor de verbinding. Vrijwilligers vormen mede het fundament van de organisatie en zijn onmisbaar. Ze zijn enthousiast, publieksvriendelijk en gastvrij. Dankzij hen kan de hele organisatie meer werk verzetten.

Word vrijwilliger
Partners

Samen met onze partners bouwen we aan het Academiehuis. Bij deze prachtige locatie en onze ambitie hoort inmiddels een breed palet aan diverse samenwerkingen op verschillende gebieden.

Bekijk onze partners

Wil je meer weten over onze organisatie?

Wij denken graag mee over jouw inzet voor Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Neem gerust contact met ons op of bezoek ons.

Contact opnemen
No items found.

Het Academiehuis is een krachtig onderdeel van de culturele as in de binnenstad. Het huis biedt een kwalitatief hoogwaardig en altijd warm welkom aan kinderen, jongeren, stadsbewoners en toeristen. Voor hen heeft de op crossovers gerichte programmering tot doel te verbinden, te verrijken en te verwonderen. Dit is zichtbaar in de actieve programmering, die vooral bedoeld is voor ontmoeting. Kunst, cultuur, historie, muziek, onderwijs en zingeving zijn daarin een inspiratiebron.

Waar komen we vandaan?

Het eigendom van Academiehuis Grote Kerk Zwolle is in 2015 overgedragen aan de Stichting Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Het bestuur van de stichting is vanaf dat moment gestart met de realisatie van het masterplan, dat is ontwikkeld door een projectgroep. De bestemming van het pand is in de statuten vastgelegd als cultureel, maatschappelijk /educatief en museaal.

De eerste herinrichting is afgerond half 2019. Het RCE heeft in 2020 een restauratiesubsidie verleend voor de grootschalige restauratie van het pand. Op dit moment vindt de restauratie plaats die moet zijn afgerond uiterlijk 2022. Met de restauratie hoopt de Stichting dit oude hart van de stad weer up-to-date te maken.

Hoe zijn we op weg?

Het Academiehuis geeft inhoud aan de functie van het gebouw als grootste overdekte plein van de stad door de uitvoering langs drie lijnen:

Monument boekenmarkt, rondleidingen, audiotour
Programma programmering van exposities, muziek, recepties, markten
Academielijn het Woord, Muziek en Kunst

Het Academiehuis maakt in Zwolle en regio deel uit van de culturele infrastructuur. Onze presentatie als grootste overdekte plein van Zwolle is van maatschappelijk en educatief belang voor de stad en daarmee breder dan alleen cultuur.

Steun het Academiehuis

Draag bij aan het grootste rijksmonument van de stad.

Steun ons