Vrijwilligers

Word vrijwilliger!

Onze organisatie staat midden in de samenleving en de vrijwilligers zorgen voor de verbinding. Vrijwilligers vormen mede het fundament van de organisatie en zijn onmisbaar.

Meld je aan als vrijwilliger

Wij bieden onze vrijwilligers een bijzondere plek om te werken, met een enthousiaste professionele staf. Samen voelen we de passie om ons prachtige monument een plek te laten zijn voor iedereen. We bieden onze vrijwilligers groei en ontwikkeling in de vorm van trainingen en ontmoetingen.

Word vrijwilliger bij het Academiehuis!

Vrijwilligerswerk bij het Academiehuis is bijzonder inspirerend. Je hebt dus niet alleen de keuze uit allerlei activiteiten, maar je maakt ook deel uit van een gezellige club mensen. Een team waarvan de samenstelling zeer divers is. Bij ons werken zowel ervaren en door de wol geverfde krachten als jonge vrijwilligers met frisse, nieuwe ideeën en energie voor twee. Kom je ons versterken en word je onze nieuwe, enthousiaste vrijwilliger?

Meld je hier aan als vrijwilliger
Handboek Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn enthousiast, publieksvriendelijk en gastvrij. Dankzij hen kan de hele organisatie meer werk verzetten. Daarnaast brengen zij specifieke kennis en ervaring mee, die aanvullend is aan wat de professionele staf kan bieden. We vragen van hen om met ons mee te denken en te handelen, om de doelen die we hebben te realiseren door hun inzet en inbreng. Zij begrijpen dat hun inzet weliswaar vrijwillig is maar niet vrijblijvend; op hen wordt gerekend! In het handboek vrijwilliger hebben wij vastgelegd wat we van elkaar mogen verwachten.

Handboek Vrijwilligers

Bestuurslid

Het bestuur van Academiehuis Grote Kerk bestaat uit zeven leden. Conform het rooster van aftreden ontstaan per september 2023 twee vacatures voor bestuursleden. Onderdeel van deze vacatures is de rol van secretaris.

Gezien de samenstelling en aanwezige expertises van de zittende bestuursleden zijn we opzoek naar twee bestuursleden met aanvullende profielen:

-       Ervaring met of kennis van juridische en governance vraagstukken
-       Ervaring met of kennis van hospitality en facility vraagstukken.

Klik hier voor de volledige vacature.

Host exposities

In het Academiehuis bevindt zich Het Hoogkoor. Het Hoogkoor is een nieuw podium voor professionele beeldende kunst in het hart van de stad. Ook voor jonge beeldend kunstenaars die werken in de regio Zwolle is het een plek om hun werk te tonen aan een groot publiek. De verwondering ontstaat daar waar kunst de wisselwerking aangaat met de oude stadskerk, het monumentale gebouw en met actuele vraagstukken in de samenleving.

Horeca

Is omgaan met mensen en de horeca helemaal iets voor jou? Vind je het leuk om bij bijzondere evenementen op onze monumentale locatie gasten te voorzien van heerlijke hapjes en drankjes? Kom ons team versterken bij de horeca.