Vrijwilligers

Word vrijwilliger!

Onze organisatie staat midden in de samenleving en de vrijwilligers zorgen voor de verbinding. Vrijwilligers vormen mede het fundament van de organisatie en zijn onmisbaar.

Meld je aan als vrijwilliger

Wij bieden onze vrijwilligers een bijzondere plek om te werken, met een enthousiaste professionele staf. Samen voelen we de passie om ons prachtige monument een plek te laten zijn voor iedereen. We bieden onze vrijwilligers groei en ontwikkeling in de vorm van trainingen en ontmoetingen.

Word vrijwilliger bij het Academiehuis!

Vrijwilligerswerk bij het Academiehuis is bijzonder inspirerend. Je hebt dus niet alleen de keuze uit allerlei activiteiten, maar je maakt ook deel uit van een gezellige club mensen. Een team waarvan de samenstelling zeer divers is. Bij ons werken zowel ervaren en door de wol geverfde krachten als jonge vrijwilligers met frisse, nieuwe ideeën en energie voor twee. Kom je ons versterken en word je onze nieuwe, enthousiaste vrijwilliger?

Meld je hier aan als vrijwilliger
Handboek Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn enthousiast, publieksvriendelijk en gastvrij. Dankzij hen kan de hele organisatie meer werk verzetten. Daarnaast brengen zij specifieke kennis en ervaring mee, die aanvullend is aan wat de professionele staf kan bieden. We vragen van hen om met ons mee te denken en te handelen, om de doelen die we hebben te realiseren door hun inzet en inbreng. Zij begrijpen dat hun inzet weliswaar vrijwillig is maar niet vrijblijvend; op hen wordt gerekend! In het handboek vrijwilliger hebben wij vastgelegd wat we van elkaar mogen verwachten.

Handboek Vrijwilligers

Host exposities

n het Academiehuis bevindt zich Het Hoogkoor. Het Hoogkoor is een nieuw podium voor professionele beeldende kunst in het hart van de stad. Ook voor jonge beeldend kunstenaars die werken in de regio Zwolle is het een plek om hun werk te tonen aan een groot publiek. De verwondering ontstaat daar waar kunst de wisselwerking aangaat met de oude stadskerk, het monumentale gebouw en met actuele vraagstukken in de samenleving.

Horeca

Is omgaan met mensen en de horeca helemaal iets voor jou? Vind je het leuk om bij bijzondere evenementen op onze monumentale locatie gasten te voorzien van heerlijke hapjes en drankjes? Kom ons team versterken bij de horeca.

Technicus

Ben je geĂŻnteresseerd en kundig in de techniek? Lijkt het je leuk om elke week in een team van vrijwilligers te werken? Kom ons dan helpen met het technisch onderhoud van het gebouw. Ter ondersteuning van het team Bedrijfsvoering houd jij je bezig met (logistieke) inrichting, audiovisuele ondersteuning en installatietechniek & werktuigbouw.


Floormanager

Overzicht houden en mensen aansturen helemaal jouw ding? Tijdens de toffe evenementen in het Academiehuis fungeer je als aanspreekpunt voor medewerkers en zorg je voor een soepel verloop van het evenement. Is deze taak jou op het lijf geschreven?

Evenementen­medewerkers

We hebben cateringmedewerkers, kassamedewerkers en gastheren/gastvrouwen nodig die ons helpen tijdens de evenementen in het Academiehuis. We hebben een breed aanbod aan evenementen, van orgelconcert en tot filmavonden in het een van de koren.

Gastheer / Gastvrouw

Wij zijn op zoek naar sympathieke, gastvrije mensen die tijdens de openingstijden gastheer of gastvrouw willen zijn van het Academiehuis. Je ontvangt de gasten, helpt ondersteunen bij de boekenmarkt en zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen in het prachtige gebouw.