De stichting

De stichting

De stichting is zelf verantwoordelijk voor behoud, ontwikkeling en exploitatie van het Academiehuis Grote Kerk. Zij wil het Academiehuis met een zo samenhangend en versterkend mogelijk geheel zelfstandig exploiteren.

Neem contact met ons op

Stichting Academiehuis Grote Kerk heeft ten doel heeft het algemeen belang te dienen door het bevorderen van de instandhouding van de Grote of Sint Michaëlskerk in de stad Zwolle en de daarin aanwezige interieur delen van historisch en/of cultureel belang; het presenteren van het gebouw en de inventaris aan bezoekers van de stad Zwolle; het organiseren en/of faciliteren van activiteiten die het gebouw actuele culturele, educatieve en/of spirituele betekenis geven.

Bestuursleden stichting

De heer drs. J. Hagedoorn, voorzitter
De heer mr. dr. E.R. Helder, secretaris (bestuur@academiehuis.nl)
De heer A. Bouman
Mevrouw drs. P.A. Petersen
De heer B. Schouten
De heer A.S. Kiesouw RA

Meer informatie over de stichting
De staf

Coby Zandbergen - Directeur
Anja van Hoorn - Office Manager | Finance / Vrijwilligersmanager
Gerben Pol - Programmamanager Muziek
Johan van der Graaf - Sales & Events
Ruben Raidt - Marketing & Communicatie

Neem contact met ons op

Stadskerk

Stichting Stadskerk heeft, onder de naam Waardevol Zwolle, als doel om waardevolle zaken te delen en elkaar te inspireren om deze wereld en Zwolle een beetje mooier te maken. Aan de hand van waarden als: inclusie, duurzaamheid, heelheid en rechtvaardigheid, zoekt Waardevol Zwolle naar maatschappelijke impact, creatieve en kunstzinnige verbeelding, communityvorming en verbinding aan bronnen.

Meer informatie

Zwolle Baroque

De stichting heeft tot doel om het gebruik van het klinkend erfgoed in de gemeente Zwolle in een brede maatschappelijk en culturele context te bevorderen, evanals de aandacht voor het werk van de Zwolse orgelmaker Franz Casper Schnitger (1693-1729) en zijn betekenis voor de Nederlandse orgelbouw.

Meer informatie

Schnitgerorgel

De Stichting heeft ten doel het algemeen belang te dienen door het bevorderen van de instandhouding van het Schnitgerorgel (gebouwd in 1721) in de Grote of Sint Michaëlskerk te Zwolle, en in verband daarmee de instandhouding van dat kerkgebouw.

Meer informatie