De stichting

De stichting

De stichting is zelf verantwoordelijk voor behoud, ontwikkeling en exploitatie van het Academiehuis Grote Kerk. Zij wil het Academiehuis met een zo samenhangend en versterkend mogelijk geheel zelfstandig exploiteren.

Lees ook ons meerjarenplan 'Perspectief 2025'

Stichting Academiehuis Grote Kerk heeft ten doel heeft het algemeen belang te dienen door het bevorderen van de instandhouding van de Grote of Sint Michaƫlskerk in de stad Zwolle en de daarin aanwezige interieur delen van historisch en/of cultureel belang; het presenteren van het gebouw en de inventaris aan bezoekers van de stad Zwolle; het organiseren en/of faciliteren van activiteiten die het gebouw actuele culturele, educatieve en/of spirituele betekenis geven.

Bestuursleden stichting

De heer drs. J. Hagedoorn, voorzitter
De heer mr. dr. E.R. Helder, secretaris (bestuur@academiehuis.nl)
De heer A.S. Kiesouw RA, penningmeester
De heer A. Bouman
Mevrouw I. Gelderblom
Mevrouw drs. P.A. Petersen

Meer informatie over de stichting
De staf

Coby Zandbergen - Directeur
Anja van Hoorn - Office Manager | Finance / Vrijwilligersmanager
Inez van Kleef - Productie & Floormanagement
Johan van der Graaf - Sales & Events
Ruben Raidt - Marketing & Communicatie

Neem contact met ons op

Kunst in het Hoogkoor

In het Academiehuis bevindt zich Het Hoogkoor. Het Hoogkoor is een nieuw podium voor professionele beeldende kunst in het hart van de stad. Ook voor jonge beeldend kunstenaars die werken in de regio Zwolle is het een plek om hun werk te tonen aan een groot publiek. De verwondering ontstaat daar waar kunst de wisselwerking aangaat met de oude stadskerk, het monumentale gebouw en met actuele vraagstukken in de samenleving.

Meer informatie

Waardevol Zwolle

De Stichting Waardevol Zwolle ontwikkelt, ondersteund door een programmateam activiteiten waarin onderwerpen van waarde worden gedeeld die inspireren tot leefbaarheid, wendbaarheid en creativiteit, Aan de hand van waarden als: inclusie, duurzaamheid, heelheid en rechtvaardigheid, zoekt Waardevol Zwolle naar maatschappelijke impact, creatieve en kunstzinnige verbeelding, communityvorming en verbinding aan bronnen.

Meer informatie

Zwolle Baroque

De stichting heeft tot doel om het gebruik van het klinkend erfgoed in de gemeente Zwolle in een brede maatschappelijk en culturele context te bevorderen, evenals de aandacht voor het werk van de Zwolse orgelmaker Franz Casper Schnitger (1693-1729) en zijn betekenis voor de Nederlandse orgelbouw.

Meer informatie

Schnitgerorgel

De Stichting heeft ten doel het algemeen belang te dienen door het bevorderen van de instandhouding van het Schnitgerorgel (gebouwd in 1721) in de Grote of Sint Michaƫlskerk te Zwolle, en in verband daarmee de instandhouding van dat kerkgebouw.

Meer informatie