Educatie

Educatie

Ook voor de jonge bezoeker is het Academiehuis een plek van verbinding van oud en nieuw, verrijking over de levendige geschiedenis en verwondering van de grootsheid en verhalen die zich afspelen in Academiehuis Grote Kerk.

Voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs bieden wij verschillende mogelijkheden voor interactieve verrijkende activiteiten.

Orgelridders

Het Academiehuis biedt een bijzonder project aan waarbij leerlingen kennis maken met orgels. Tijdens het project leren de kinderen de‘Orgelridders’ kennen en gaan zij samen met hen de wondere wereld van orgels ontdekken.

Meer informatie

Speurtocht

Aan de hand van leuke speurtochten door de kerk leren de leerlingen dit bijzondere gebouw beter kennen. De speurtocht leidt je langs alle hoogtepunten uit het verleden en het heden van de kerk. Onder leiding van onze ervaren experts leer je alles over de kerk en ontdek je veel verborgen parels.

Meer informatie

Rondleidingen

Als grootste rijksmonument van Zwolle vertelt de Grote Kerk veel interessante verhalen uit het rijke verleden van de stad. Kom deze verhalen met de klas ontdekken bij Academiehuis Grote Kerk! Er zijn rondleidingen beschikbaar in veel verschillende thema’s en zijn op maat samen te stellen.

Meer informatie