Bezoek het monument

Ontdek het monument

Een gebouw van ruim 600 jaar draagt veel verhalen en geheimen met zich mee. Laat u verwonderen door de schoonheid van dit prachtige rijksmonument.

U kunt genieten van een kopje koffie of thee, terwijl u plaats neemt op het overdekte plein van Zwolle; het Academiehuis. Laat u verwonderen door de 600 jaar oude gewelven en u verrijken door een rondleiding van één van onze verhalenvertellers. Ook kunt u hier uitstekend terecht om te werken of te studeren of een moment van rust te vinden.

Audiotour Grootste Museum van Nederland

Academiehuis Grote Kerk Zwolle is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland. Een initiatief van Museum Catharijneconvent met als doel om religieus erfgoed onder de aandacht te brengen. Alle kerken in Nederland bij elkaar hebben de grootste kunstcollectie van ons land en deze verborgen schatten zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Door deze samenwerking hebben wij een audiotour kunnen realiseren met ruim 7 uitgebreide verhalen over het gebouw en haar bijzondere kenmerken.

Voor de audiotour hoeft u niet te reserveren. U kunt deze afnemen bij de balie in het Academiehuis.

Michaëlsgame

Voor jou als jonge bezoeker is er een speciale augmented reality game ontwikkeld over de bouw en de geschiedenis van het gebouw. Met een iPad ga je op zoek naar de verborgen geheimen van het gebouw en leer je veel over hoe het gebouw is gebouwd en welke bijzondere elementen de kerk bevat.

Audiotour: De verhalen achter de zerken

Achter de graven van een aantal markante personen, gaat een bijzonder verhaal schuil. Laat u meeslepen door de indrukwekkende verhalen in de audiotour. 

Speurtocht

Voor de jonge bezoeker is er ook een speurtocht beschikbaar. Vraag hiernaar bij de balie om de speurtocht te kunnen lopen!

Vraag een vrijwilliger

Onze vrijwilligers vertellen u graag meer over het gebouw en haar historie. Heeft u een vraag? Stap dan gerust op een van onze vrijwilligers af en laat u informeren!