Bezoek het monument

Ontdek het monument

Een gebouw van ruim 600 jaar draagt veel verhalen en geheimen met zich mee. Laat je verwonderen door de schoonheid van dit prachtige rijksmonument.

Je kunt genieten van een kopje koffie of thee, terwijl je plaats neemt op het overdekte plein van Zwolle: het Academiehuis. Laat je verwonderen door de 600 jaar oude gewelven en je verrijken door een rondleiding van een van onze verhalenvertellers. Ook kan je hier uitstekend terecht om te werken of te studeren of een moment van rust te vinden.

Audiotour: Ontdek de verborgen schatten

Ontdek de verborgen schatten van het Academiehuis. Dit is nog steeds een centrale plek van ontmoeting, bezinning, kunst en cultuur. Het enorme gebouw toont de rijkdom en macht van de stad door de eeuwen heen en laat zich lezen als een geschiedenisboek vol boeiende tegenstellingen. De audiotour neemt je in 30 minuten mee door de verhalen die schuil gaan achter een onopvallende wasbak, het grote koorhek en de enorme preekstoel.  

Vraag naar de audiotour van Het Grootste Museum van Nederland aan de balie in het Academiehuis.

Michaëlsgame

Voor jou als jonge bezoeker is er een speciale augmented reality game ontwikkeld over de bouw en de geschiedenis van het gebouw. Met een iPad ga je op zoek naar de verborgen geheimen van het gebouw en leer je veel over hoe de kerk is gebouwd en welke bijzondere elementen het gebouw bevat.

Audiotour: De verhalen achter de zerken

Achter de graven van een aantal markante personen gaat een bijzonder verhaal schuil. Laat je meeslepen door de indrukwekkende verhalen in de audiotour. 

Speurtocht

Voor de jonge bezoeker is er ook een speurtocht beschikbaar. Vraag hiernaar bij de balie om de speurtocht te kunnen lopen!

Vraag een vrijwilliger

Onze vrijwilligers vertellen je graag meer over het gebouw en zijn historie. Heb je een vraag? Stap dan gerust op een van onze vrijwilligers af en laat je informeren!