De Verloren Toren van Zwolle

Toren Nieuws 📰

Informatie over aankomende evenementen. Updates, nieuws en foto's van eerdere evenementen over de voortgang van de wedstrijd en berichten over belangrijke mijlpalen en aankondigingen van winnaars. Wil je op de hoogte blijven van nieuws, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

De unieke ideeënwedstrijd, Jouw idee in 100 dagen, Breng De Toren Terug, gaat van start met een Torenstartdag op vrijdag 8 september in Academiehuis Grote Kerk. Daar komen bondgenoten samen die zich zullen inzetten om dit initiatief tot een stadsbreed succes te maken. De 100 dagen campagne biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan drie bijzondere festivals.

Torenfestivals

Bouwkunst en Architectuur

24 OKTOBER - Dit festival omvat onder meer een lezing over de (verloren) torens van Zwolle en een architectuurwandeling langs de torens van Zwolle onder leiding van het Zwolse Architectuur Podium. Daarnaast is er voor leerlingen van de Zwolse basisscholen een echte ‘masterclass’ in het Academiehuis Grote Kerk. Architect Liesbeth van der Pol zal deze torenbouwers van de toekomst een middag inspireren en begeleiden bij het uitwerken van hun ideeën om de Verloren Toren terug te brengen.

Meer over dit festival
Poëzie, verhalen en muzikale verbeelding

8 NOVEMBER - Dit festival ‘Torenhoog’, staat in het teken van poëzie, verhalen en (muzikale) verbeelding.  Wij nodigen iedere Zwollenaar uit om zijn of haar gedachten hierover op papier te zetten. Dat mag in de vorm van een gedicht, een rap-tekst, een prozaïsch gedicht, een zelfgeschreven lied. of nog weer anders. Op deze dag vinden verschillende workshops rondom dit thema plaats.

Meer over dit festival
Juryberaad

FEBRUARI - Nu is het aan de jury! Zij zijn zich aan het beraden.Uit alle inzendingen zullen zij een rode draad proberen te halen. Een hoofdlijn waarvan men vindt dat deze thuishoort bij de Toren op de kerk. Op donderdagavond 15 februari zal de jury haar bevindingen kenbaar maken. Dit zal in het Academiehuis plaatsvinden.

Meer over de uitreiking