De Verloren Toren van Zwolle

Toren Nieuws 📰

Informatie over aankomende evenementen. Updates, nieuws en foto's van eerdere evenementen over de voortgang van de wedstrijd en berichten over belangrijke mijlpalen en aankondigingen van winnaars.

De unieke ideeënwedstrijd, Jouw idee in 100 dagen, Breng De Toren Terug, gaat van start met een Torenstartdag op vrijdag 8 september in Academiehuis Grote Kerk. Daar komen bondgenoten samen die zich zullen inzetten om dit initiatief tot een stadsbreed succes te maken. De 100 dagen campagne biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan drie bijzondere festivals.

Toren festivals

Bouwkunst en Architectuur

OKTOBER - Dit festival omvat onder meer een lezing over de (verloren) torens van Zwolle en een architectuurwandeling langs de torens van Zwolle onder leiding van het Zwolse Architectuur Podium. Daarnaast is er voor leerlingen van de Zwolse basisscholen een echte ‘masterclass’ in het Academiehuis Grote Kerk. Architect Liesbeth van der Pol zal deze torenbouwers van de toekomst een middag inspireren en begeleiden bij het uitwerken van hun ideeën om de Verloren Toren terug te brengen. Details volgen.

Meer over dit festival
Poëzie, verhalen en muzikale verbeelding

NOVEMBER - Dit festival ‘Torenhoog’, staat in het teken van poëzie, verhalen en (muzikale) verbeelding.  Details en data volgen.

Meer over dit festival
Design, ICT- en Lichtkunst

DECEMBER - Tijdens dit festival dagen we  Zwolse opleidingen uit om hun creativiteit, inventiviteit en vernieuwingskracht te botvieren om de verloren toren van Zwolle op onverwachte manieren terug te halen. Details volgen.

Meer over dit festival