Weekend

Zwolle Baroque

Op 2 oktober 2022 bestaat het Schnitgerorgel 300+1 jaar. Deze verjaardag zal grootst gevierd worden met de eerste editie van 'Zwolle Baroque’.

Zwolle bezit het grootste originele barokorgel van de wereld. Met een bruisend weekend vol muziek vestigen we de aandacht op dit magistrale instrument, waarvan de grote restauratie is gestart. Tijdens dit benefietweekend laten de beste nationale én Zwolse musici van zich horen op diverse podia in de stad.

Baroque Partout
Voordelig naar de 4 grote concerten in het Academiehuis? Koop dan de combinatieticket Baroque Partout en krijg toegang tot het Benefietconcert, de Barokwandeling, Bach Orkestraal en Koffie Baroque.

____________________________________________________________________________

Het weekend 'Zwolle Baroque' wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het
Prins Bernard Cultuurfonds, Dioraphte, het
Hendrik Mullerfonds, het Adriana Jacobafonds
en de Gemeente Zwolle. En is een coproductie van Zwolse Theaters, Hedon, ANNO en
Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Benefietconcert 🤝

Vrijdag 30 september, 20:00

Tijdens deze openingsavond is er volop aandacht voor de bijzondere waarde van het Zwolse Schnitgerorgel. Ab Nieuwdorp (De Klassieken) gaat daarover in gesprek met orgelliefhebbers Toon Hagen, Ton Koopman en Hannes Minnaar. Uiteraard laten ze ook van zich horen op orgel en concertvleugel.

Meer informatie / Tickets

Pop-Up Baroque 🎻

Zaterdag 1 oktober, v.a. 11:30

Barokmuziek is van alle tijden en inspireert ook de nieuwe generatie musici. Jong talent wordt uitgedaagd een performance te ontwikkelen met als thema ‘barok’. Ze laten van zich horen op drie bijzondere locaties: De Schepenzaal, ANNO en Waanders in de Broeren. Op al deze locaties klinkt tussen 11:30 en 16:30 ieder half uur een performance.

Meer informatie volgt

Bach's Familieplein 👨‍👩‍👧

Stap in de tijdmachine en ga terug in de tijd van de Barok. Kom alles te weten over de tijd van Bach, Händel en Vivaldi en ontdek de geheimen van het grote Schnitgerorgel.

Meer informatie

Barokwandeling 🚶🏼

Zaterdag 1 oktober, 12:30

Tijdens de Barokwandeling lopen we een route langs drie bijzondere locaties. De wandeling start in Academiehuis Grote Kerk en voert u vervolgens naar bijzondere plekken in de binnenstad. De musici die u zult horen zijn Hannes Minnaar in Odeon, Het Nederlands Bach Consort in de Doopsgezinde Kerk en Sarah Kapustin en Roeland Jagers van het Rubensconsort in de Lutherse Kerk.

Meer informatie / Tickets

Bach Orkestraal 🎶

Zaterdag 1 oktober, 20:00

In dit concert van 'Zwolle Baroque' horen we oud Zwollenaar Ton Koopman. Ton is jarig op dezelfde dag als het Schnitgerorgel. Op de dag na dit concert wordt het orgel 301 en Ton 78! Het belooft een feest te worden waarbij Ton Koopman ervoor gekozen heeft een geweldig orkestraal programma van Bach te programmeren.

Meer informatie / Tickets

Koffie Baroque ☕

Zondag 2 oktober, 11:00

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Tijdens 'Zwolle Baroque' werken ze samen met de jonge Franse sterviolist Théotime Langlois de Swarte. Geniet van dit prachtige concert, onder het genot van koffie met gebak.

Meer informatie / Tickets

Carrillonmarathon 🔔

Zondag 2 oktober, 14:00 / 14:45 / 15:30

Voormalig stadsbeiaardier Roy Kroezen, Bob van der Linde, stadsbeiaardier van Groningen, en oud-conservatorium student Anne Kroeze bespelen de Taylorbeiaard van de Peperbus.

Meer informatie

Mini-opera 'Lamono' 🎭

Zondag 2 oktober, 16:15

Ontmoet de mysterieuze Lamono, terwijl het concertcarillion klinkt. Lamono is in het leven geroepen door Joram van Duijn, een jonge componist van ArtEZ Conservatorium.Een korte opera die verschillende malen wordt herhaald door ArtEZ-studenten (compositie, zang) en Martien van der Knijff (concertcarillon).

Meer informatie

Bach Cantate ⛪

Zondag 2 oktober, 17:00

In deze Bach Cantate, een bijzondere uitvoering van de Michaëlsviering, voeren solisten Henk Gunneman (tenor) en Daniël Mostert (bas), de Michaëlscantorij en Musica Michaelis onder leiding van Toon Hagen de cantate ‘Liebster Gott wenn werd ich sterben’ (BWV 8), van J.S. Bach uit. De voorganger van deze viering is Marjanne Dijk.

Meer informatie

Masterclass Viool door Maria Millstein 🎻

Zondag 2 oktober, 13:00

Tijdens Zwolle Baroque geeft Maria Milstein op 2 oktober een Masterclass Viool aan de winnaars van het Britten Vioolconcours 2022. Eline van Dijk (12 jaar), Pieter Streefkerk (14), Julian Jeukendrup (16) en Ruben Ide (18) zullen deze masterclass krijgen! Wilt u deze jonge violisten aan het werk zien met een master? Kom dan gerust kijken!

Meer informatie

Sacred Sundays - Classical edition ✨

Zondag 2 oktober, 21:00

In samenwerking met Hedon zoeken we de cross-over tussen klassieke en hedendaagse muziek met een andere luisterervaring dan u gewend bent. Laat je, relaxed, overspoelen door de mooiste ambient en space. Je begint gegarandeerd als herboren aan je nieuwe week!

Meer informatie volgt