De Verloren Toren van Zwolle

Breng de Toren terug

Ooit prijkte op de Grote Kerk de hoogste toren van Nederland. Maar die toren ging verloren. Dat kun jij veranderen. Doe mee aan: Breng De Toren Terug!, een ideeënwedstrijd voor iedereen die Zwolle een warm hart toedraagt.

Jouw idee in 100 dagen
Breng jij de Toren terug?


In het Hanzejaar 2023, 340 jaar na het instorten van de 113,5 meter hoge toren, krijgen alle inwoners van Zwolle en daarbuiten 100 dagen de tijd om hun idee in te leveren voor een nieuwe ‘toren’. Dit kan van alles zijn, een ontwerp, gedicht, tekening met toelichting, maquette, etc. voor een nieuwe landmark in de stad. 

Je kunt je idee individueel uitwerken, of je kunt als team meedoen. Naast de lancering tijdens Toren Startdag op vrijdag 8 september, organiseren we drie festivals in oktober, november en december waar vanuit verschillende invalshoeken iedereen aan mee kan doen.

Heb jij een fantastisch idee om de toren terug te brengen? Ga dan snel aan de slag. Want tussen 22 september en 31 december krijg jij de tijd om jouw idee uit te werken en de uitwerking in te dienen bij het Academiehuis in de 1e week van 2024.

Zo doe je mee 💪🏼

Heb jij een fantastisch idee? Werk het uit zoals het bij het onwerp past: een tekening, (3D-) ontwerp, foto, film, maquette, gedicht, verhaal, lichtobject, et cetera. Er zijn geen restricties qua formaat inzendingen en ook de nieuwste technieken, zoals VR en AR, zijn welkom.

Doe mee!

Toren Nieuws 📰

Informatie over aankomende evenementen zoals de Toren Startdag. Updates, nieuws en foto's van eerdere evenementen over de voortgang van de wedstrijd. Berichten over belangrijke mijlpalen, aankondigingen van winnaars, etc.

Lees meer!

Veelgestelde vragen 🙋🏼‍♂️

Antwoorden op algemene vragen over de wedstrijd, het inschrijvingsproces en alle andere vragen.

FAQ
Mede mogelijk gemaakt door: