Hoogkoor

Verwondering in het Hoogkoor

Momenteel is de expositie 'Graduates 2020' te zien, een expositie van ArtEZ.

Het Academiehuis verbindt, verrijkt en verwondert op het grootste overdekte plein in het centrum van Zwolle. In het Academiehuis bevindt zich Het Hoogkoor, daar waar na de nacht de zon opkomt. Het Hoogkoor is een nieuw podium voor professionele beeldende kunst in het hart van de stad. Ook voor jonge beeldend kunstenaars die werken in de regio Zwolle is het een plek om hun werk te tonen aan een groot publiek. De verwondering ontstaat daar waar kunst de wisselwerking aangaat met de oude stadskerk, het monumentale gebouw en met actuele vraagstukken in de samenleving. De tentoonstellingen die te zien zijn in het Hoogkoor zetten aan tot reflectie en nadenken: over onszelf en over de manier waarop wij ons verhouden tot diezelfde kunst of tot culturele en politieke thema’s.

Het Hoogkoor is vanwege doorlopende exposities niet beschikbaar voor verhuur.

No items found.
Jonathan van Doornum

Jonathan van Doornum (1987) nam na zijn studie aan ArtEZ deel aan verschillende artist-in-residence-programma's in Europa, waaronder de Rijksakademie Amsterdam en Wiels Brussel. Zijn kunst was te zien in verschillende groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn solotentoonstellingen zijn onder meer te zien geweest bij Kunstvereniging Diepenheim, PARK – Tilburg, DASH – Kortrijk (België) en Wiels – Brussel (België). Onlangs is een groot deel van zijn werk door curator Mihnea Mircan opgenomen in de Art Encounters Biennial 2021 In Timisoara (Roemenië).

 “Ik visualiseer intermenselijk contact door te verwijzen naar zowel moderne technieken als historische ceremoniële objecten. Mijn sculpturen verkennen de onzichtbare wereld van objecten die verzenden en ontvangen. Ik ben geïnteresseerd in de lege plek die religie en traditie in ons leven hebben achtergelaten en die is opgevuld door vele technische dimensies.”

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan
Kim van Norren

Kim van Norren (1980) studeerde Fine Art aan de ArtEZ hogeschool in Kampen, waarna zij resident was aan de Ateliers in Amsterdam. In 2010 won zij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en in 2011 de Schefferprijs van de Vereniging Dordrechts Museum. In 2014 werd aan haar werk de Sieger White Award toegekend. Haar werk is opgenomen in toonaangevende publieke en privécollecties en haar schilderijen zijn tentoongesteld in binnen- en buitenland. Kim Norren wordt vertegenwoordigd door galerie Cokkie Snoei in Rotterdam.

“Qua thematiek zit er door de tijd heen een constante lijn in; ik wil vooral dat het werk dat ik maak iets betekent in deze tijd. Niet voor later, of ooit, maar voor nu; actueel en maatschappelijk betrokken. Vooral hoop ik dat mijn werk de verbinding blijft maken met de wereld waarin ik leef; het maken van contact is niet zo eenvoudig als het lijkt.”

Onze mogelijkheden

In verband met permanente exposities is deze ruimte niet te huur. Wel kan de expositie een unieke toevoeging zijn tot jouw event. Het Noordkoor of de Consistorie zijn bij uitstek een intieme ruimte voor jouw event.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan