Beleef Panorama Hanze - Ontdek Zwolle als nooit tevoren

De Hanze: een machtig netwerk van steden dat Zwolle voorgoed veranderde. Beleef het verhaal van de Zwolse Hanze op een manier en plek die je nog nooit hebt meegemaakt!

360 Graden

Tijdreis door Zwolle

Panorama Hanze is een beleving waarin op spectaculaire wijze het Hanze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Je gaat zelf aan boord van een kogge en wordt vergezeld door Hanzelieden van weleer die je begeleiden op reis langs scenes uit het rijke Hanzeverleden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis.

Tot grote hoogte

Een uniek zicht over Hanzestad Zwolle

Langs de voormalige kerktoren klim je naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk. Daar kom je op ruim 30 meter hoogte oog in oog te staan met de beschermengel Michael, die normaal gesproken hoog boven het historische centrum van Zwolle uitsteekt: een unieke kans!

Interactieve kaart

Hanzelocaties

Na je bezoek aan Panorama Hanze kun je het verhaal van de Zwolse Hanze verder gaan ontdekken in de stad. Op 4 bijzondere locaties in de binnenstad zijn de verhalen te beleven. Klik op de plekken in de kaart om meer te ontdekken! Benieuwd naar het hele Hanze-programma in Zwolle? Kijk dan op www.hanzejaar-zwolle.nl.

Academiehuis

het verhaal van de Zwolse Hanze op een manier die je nog nooit hebt meegemaakt! In Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie Zwolle door de ogen van de
bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

De Schepenzaal

Bezoek de Schepenzaal, waar ooit Zwolle's enige internationale Hanzevergadering plaatsvond. Geniet van het verhaal over de uitbundige festiviteiten en ontdek hoe Lubecks politiek de Zwolse Hanze-ijver temperde.

Van ridder tot koopman

Stadsmuseum ANNO combineert museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief onder één dak. Verken tijdens het Hanzejaar in het Drostenhuis de verhalen van Zwolse Hanzepersonages, van Ridder Zweder tot Hanzekoopman, en beleef de Hanzetijd door hun ogen.bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

Beklim de Peperbus

Beklim de 236 treden van de Peperbus voor een 360-graden ervaring met een film over Zwolle in de Hanzetijd. Geïnspireerd door de Atlas van Hanzesteden, ontdek waarom Zwolle uniek is en geniet van het adembenemende uitzicht.bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

Sassenpoort

In tegenstelling tot andere Hanzesteden heeft Zwolle een unieke relatie met water. Toen de IJssel in 1308 werd bedijkt, raakte Zwolle geïsoleerd en ontstonden conflicten met omliggende steden. Deze historie leidde tot de bijnaam 'Blauwvingers'. Ontdek dit verhaal bij de Sassenpoort.

Hanze Escape

Doe je liever iets actiefs? Speel dan de Hanze Escape Game door de binnenstad van Zwolle en kruip in de huid van onderzoekers. Een unieke beleving ontwikkeld in samenwerking met The Great Escape Zwolle.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u een lijst met de meest gestelde vragen. Wilt u meer informatie of staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact op. Voor de ticketing heeft Academiehuis Grote Kerk een samenwerking met de Zwolse Theaters. De Zwolse Theaters zijn daarom eerste aanspreekpunt bij vragen over jouw bezoek. Kijk hiernaast voor de antwoorden op veel voorkomende vragen.

Kaarten bestellen en annuleren
Hoe bereik ik de klantenservice en wat zijn de openingstijden?

De kaartverkoop van Panorama Hanze gaat in samenwerking met Zwolse theaters. De klantenservice is te bereiken via onderstaande manieren.

- Mail: kaartverkoop@zwolsetheaters.nl

- Kassa: De kassa in Schouwburg Odeon is geopend op dinsdagen en donderdagen van 14.00 tot 16.00 uur.
De kassa in Academiehuis Grote kerk is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag tot 16.00 uur.

- Telefonisch: 0900 – 4000 300 (lokaal tarief), ma t/m zo van 10.00 tot 20.00 uur

Waar kan ik het Panorama Hanze vinden en waar en hoe kom ik aan mijn kaarten?

Panorama Hanze is te vinden in het Academiehuis. Kaartverkoop vindt online en op onze locatie plaats.

Moet ik mijn kaarten printen?

Nee, dat hoeft niet. Onze barcodescanners kunnen ook vanaf een scherm lezen. U mag uw kaarten dus ook op een tablet of smartphone laten zien.

Ik kan niet zo goed overweg met de computer en mobiele telefoon en wil mijn kaarten graag geprint hebben. Kan dat?

Ja, aan de kassa in Academiehuis Grote Kerk of in Schouwburg Odeon kunt u kaarten kopen. Of uw reeds gekochte kaarten laten printen.

Wat moet ik doen als ik mijn kaarten kwijt ben?

U kunt uw kaarten digitaal laten zien (zie hiervoor de vraag 'moet ik mijn kaarten printen?') of een account aanmaken op Mijn Zwolse theaters. Hier heeft u altijd uw meest actuele informatie bij de hand. U vindt hier onder andere de e-tickets voor uw bezoek. U kunt zich hier registreren.

Ik kan niet naar de voorstelling komen. Kan ik mijn kaarten annuleren?

Uiteraard is het mogelijk kaarten te annuleren. Een uitgebreide uitleg vindt u hier.

Ik ben te laat voor mijn tijdsslot. Mag ik nog naar binnen of kan ik mijn kaarten annuleren?

Panorama Hanze werkt met een tijdslot. Wanneer de voorstelling is begonnen is het niet meer mogelijk om aan te sluiten. Hier houden wij ons aan. Bent u onverhoopt te laat? U kunt uw kaarten niet meer terugbrengen. Annuleren kan tot 24 uur voorafgaand aan de voorstelling.

Welke betaalmiddelen zijn geldig bij Panorama Hanze?

Aan de kassa kunt u met PIN betalen. Op de website betaalt u via iDEAL, Creditcard (meerkosten), de of de tegoed- of cadeaubon van de Zwolse theaters.

Kortingen
Museumjaarkaart

Academiehuis Grote Kerk is niet aangesloten bij de Museumjaarkaart.

 

Senioren- of studentenkorting

Panorama Hanze hanteert twee tarieven voor de entree. € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn geen kortingspassen van toepassing.

Toegankelijkheid
In welke talen kan ik Panorama Hanze ervaren?

De experience is te beluisteren in 3 talen: Nederlands, Engels en Duits.

Slechthorenden

In Panorama Hanze werken we met koptelefoons voor het geluid. U kunt het geluidsniveau hierbij zelf bepalen.

Mindervaliden

In Academiehuis Grote Kerk is geen lift aanwezig. Bent u slecht ter been, dan kunt u het tweede gedeelte van Panorama Hanze (de toren en het dak) helaas niet bezoeken. Het gedeelte op de begane grond is wel rolstoelvriendelijk. Voor bezoekers die de tweede verdieping niet kunnen bezoeken is een kortingscode beschikbaar, neem hiervoor contact met ons op.

Is er een invalidentoilet aanwezig?

Er is een invalidentoilet aanwezig in het Academiehuis.

Ik ben slechtziend/blind. Is Panorama Hanze dan ook interessant om te bezoeken?

Panorama Hanze is een erg visueel ingestelde voorstelling. Afhankelijk van uw visuele beperking is het toch interessant om ons te bezoeken. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact met ons op.

Bevat de experience heftige of flitsende beelden?

Deze show bevat stroboscopische effecten.

Veiligheid
Is het veilig om Panorama Hanze te bezoeken?

De beklimming van Academiehuis Grote Kerk voldoet aan alle bekende veiligheidseisen en is zorgvuldig gecheckt door de betrokken instanties zoals de brandweer. Daarnaast is er altijd begeleiding aanwezig op de steiger. Desondanks is de beklimming altijd op eigen risico.

Mogen rugtassen mee naar boven?

Om een veilige klim te garanderen mogen koffers, grote rugtassen en paraplu’s niet mee naar boven. U kunt deze tijdelijk op eigen risico in bewaring geven bij onze medewerkers bij de balie.

Is Panorama Hanze open bij slecht weer?

In het geval van extreme weersomstandigheden kan de organisatie bepaalde tijdssloten, een dagdeel of een hele dag Panorama Hanze sluiten. Wij brengen u hiervan zo vroeg mogelijk op de hoogte. U kunt hierna uw bezoek opnieuw plannen op een ander moment. Eventueel kunt u die dag wel de experience op de begane grond bezoeken.

Bereikbaarheid
Ik kom met de auto. Waar zet ik deze neer?

In de buurt van Academiehuis Grote Kerk liggen drie grote parkeergarages:
Q-park Maagjesbolwerk, parkeerdek Emmawijk en parkeerplaats Burgemeester van Roijensingel.

Als mindervalide kunt u, met een zichtbare gehandicaptenkaart, parkeren op verschillende plekken in Zwolle. Via deze link vindt u meer informatie over parkeerplaatsen.

Tijdens uw bezoek
Kan ik iets te eten/drinken krijgen in de kerk?

In het Academiehuis is horeca aanwezig.

Kan ik in de kerk wachten wanneer ik te vroeg ben?

Zeker dat kan.

Vanaf welke leeftijd is Panorama Hanze geschikt? En kan ik mijn jongere kinderen meenemen zonder betaling?

PanoramaHanze is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang. De show kan door een combinatie van beeld en geluid wel spannende elementen bevatten.

Hoe lang duurt het programma ongeveer?

Panorama Hanze duurt, inclusief klim naar boven, ca. 45 minuten.

Zijn er toiletten aanwezig?

Ja, er zijn toiletten waar u gebruik van kunt maken. Let op dat u 5 minuten voor aanvang van uw tijdsslot bij de ingang naar de Panorama Hanze bent. U kunt na aanvang niet meer naar het toilet.

Panorama Hanze: Het ultieme Zwolse avontuur!

Na je bezoek aan het Panorama Hanze is je honger naar de geschiedenis van Zwolle pas net begonnen. Trek eropuit en verken de prachtige stad en haar historische schatten. Zwolle en haar Hanzeverleden wachten op je!

Mede mogelijk gemaakt door: