Academiehuis

Programm im Academiehuis

Sehen Sie sich das Programm unten an.

Academiehuis
Kunst, Musik und Dialog

Lassen Sie sich von unserem vielfältigen Programm mit hochwertigen Ausstellungen, Konzerten und Vorträgen bereichern und überraschen. Wir ergänzen es mit Programmen von Partnern aus der Stadt. Denken Sie an Fundatie Fusions oder Organisatie Oude Muziek, aber auch an das Stadsfestival oder Bruisweken. Ein vielfältiges Programm für Jung und Alt auf dem größten überdachten Platz der Stadt: Ihrem Zuhause.

Die Academiehuis ist nicht aktiv an eine Kirchengemeinde angeschlossen. Die Michaelsfeiern werden jedoch am Sonntagnachmittag von der protestantischen Gemeinde von Zwolle organisiert. Besuchen Sie die Website der Michaeli-Feier für weitere Informationen.

Tagesordnung

Herzlichen Dank! Ihr Beitrag ist eingegangen!
Huch! Beim Absenden des Formulars ist etwas schief gelaufen.
⭐️ Ausgewählt
Wort
Während der täglichen Öffnung
Achter een aantal markante personen die in de grote kerk begraven liggen, gaat een bijzonder verhaal schuil. Laat je meeslepen door de indrukwekkende verhalen.
11:00-17:00
€ 2,50
Freier ZugangFreier Zugang
⭐️ Ausgewählt
Veranstaltung
23. Juni 2023 - 1. Juli 2024
Die Hanse, ein mächtiger Städtebund, hat die Stadt Zwolle für immer verändert. Und wie? Das werden Sie im Hanze-Jahr herausfinden. Begeben Sie sich auf eine besondere Zeitreise, werfen Sie einen Blick hinter Türen, die normalerweise verschlossen bleiben, und entdecken Sie, wie lebendig unsere Hansestadt noch immer ist!
⭐️ Ausgewählt
Veranstaltung
18 & 20 juni 2024
Beleef een onvergetelijke en exclusieve culinaire ervaring op het panoramadak van Academiehuis Grote Kerk. Laat je verrassen tijdens een heerlijk viergangendiner met passend wijnaanbod bij deze eenmalige pop-up locatie en geniet tijdens het diner van een prachtig panoramisch uitzicht op Zwolle.
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Dinsdag 18 juni 2024
De vioolklas van Sarah Kapustin verzorgt prachtige muziek uit verschillende perioden en stijlen. Laat je verrassen door deze talentvolle jonge musici.
⭐️ Ausgewählt
Ausstellung
26 juni - 30 juni 2024
PROTO is de overkoepelende Art & Design beweging in de regio Zwolle. In o.a. het Academiehuis worden werken geëxposeerd van (eindexamen-)studenten van ArtEZ, Cibap, Deltion College, Landstede MBO, Zone College, Windesheim Bouwkunde, Windesheim IPO en professionals van Creative Works.
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Woensdag 26 juni 2024
Exclusief concert op grote hoogte met Karin Bloemen en Cor Bakker. Een unieke ervaring op het panoramaterras van het Academiehuis, onder toeziend oog van Aartsengel Michaël.
18:30 & 20:30 uur
€ 84,50
Tickets bestellenTickets bestellen
⭐️ Ausgewählt
Wort
Vrijdag 28 juni 2024
Wie wil er niet gelukkig zijn? Niemand toch? Maar wat is dan eigenlijk geluk? Weten we wel waar we het eigenlijk over hebben? We vinden het belangrijk om gelukkig te zijn, wat bedoelen we daar nu precies mee?
⭐️ Ausgewählt
Veranstaltung
Zaterdag 29 juni 2024
Wegens groot succes, organiseren wij samen met Kara Yoga voor de derde en laatste keer yoga op het dak. Rek en strek tijdens zonsondergang en bewonder het prachtige uitzicht over de Zwolse binnenstad op 30 meter hoogte. Op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk geniet je anderhalf uur lang van Yin/Yang Yoga onder leiding van Karin van der Vennen van Kara Yoga. Of je nu alleen komt of samen met vrienden, deze avond belooft een moment van rust en ontspanning te worden, midden in de bruisende Hanzestad.
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Zaterdag 17 augustus 2024
Chamber Ensemble Kyiv is een topensemble uit Oekraïne, in dienst van het National House of Music. Door de oorlog versplinterd, vonden sommige musici hun weg naar Nederland, alwaar zij samen met gastmusici talrijke benefietconcerten gaven. Het ensemble is met nieuwe leden weer compleet en geeft in een vaste serie concerten in de mooiste concertzalen van Kyiv.
⭐️ Ausgewählt
Ausstellung
Zondag 8 september 2024
In de expositie 'De hartslag van Zwolle in 33 portretten’ zal Ben Vulkers, Zwols fotograaf, een fotodocument tonen van drieëndertig markante mensen uit Zwolle en omgeving. In de jaren tachtig stonden ze allemaal al eens voor zijn lens en ze zijn gevraagd zich opnieuw te laten portretteren voor deze unieke serie in zwart-wit. Voor veel inwoners van de stad zijn dit bekende gezichten uit het openbaar bestuur, bedrijfsleven, onderwijs, de medische wereld, kunst en cultuur.
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Vrijdag 20 september 2024
Het Grammy-genomineerde VOCES8 is een jong a-capella-octet uit het Verenigd Koninkrijk. Het wortelt in de rijke Britse zangcultuur, maar voegt daar nieuwe elementen aan toe. De acht zangers hebben een divers repertoire, variërend van vroege Engelse en Europese renaissance-koorwerken tot hun eigen arrangementen. Alles gezongen met betoverend mooie stemmen.
⭐️ Ausgewählt
Veranstaltung
Donderdag 10 oktober 2024
De Dag van de Duurzaamheid inspireert sinds 2021 ondernemers en inwoners van Regio Zwolle om met hoofd, hart en handen vorm te geven aan een duurzame regio. Welkom!
⭐️ Ausgewählt
Wort
Während der täglichen Öffnung
Entdecken Sie die verborgenen Schätze der Academiehuis. Dies ist immer noch ein zentraler Ort der Begegnung, der Reflexion, der Kunst und der Kultur. Das riesige Gebäude zeigt den Reichtum und die Macht der Stadt im Laufe der Jahrhunderte und lässt sich wie ein Geschichtsbuch voller faszinierender Widersprüche lesen. Die Audioführung führt Sie in 30 Minuten durch die Geschichten, die sich hinter einem unscheinbaren Waschbecken, der großen Chorleinwand und der riesigen Kanzel verbergen. Fragen Sie nach der Audiotour durch das Größte Museum der Niederlande an der Kasse unter Academiehuis.
11:00-17:00
€ 3,00
Freier ZugangFreier Zugang
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Vrijdag 20 december 2024
Geniet van Händels wereldberoemde Messiah in Zwolle. ’s Werelds mooiste kerstoratorium wordt uitgevoerd door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. De internationale cast brengt dit iconische oratorium tot leven in een adembenemende uitvoering die u niet snel zult vergeten. Van het ontzagwekkende "Hallelujah" tot de ontroerende aria's, elke noot is doordrenkt van passie en meeslepende schoonheid. De majestueuze klanken brengen u in de sfeer unieke sfeer die passend is bij de kerstperiode. De musici bespelen authentieke strijkinstrumenten en worden aangevuld met natuurtrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. Geniet in het Academiehuis in Zwolle van de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Vrijdag 20 december 2024
Beleef in het schitterende Academiehuis een ultiem concert met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. De pianovirtuoos heeft een hoofdrol en zorgt voor ontroerende momenten tijdens het kerstconcert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands schittert tijdens Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden van Vivaldi en neemt u vervolgens mee langs traditionele kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!
⭐️ Ausgewählt
Konzert
Vrijdag 4 april 2025
Beleef Bachs Matthäus Passion in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd bij het Nederlandse publiek. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zijn specialisten in het uitvoeren van deze compositie. De musici in het orkest bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en zij behoren tot de top uit Europese barokorkesten. De zangers worden geroemd om hun dynamische en expressieve klank. Samen zijn deze musici als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.
⭐️ Ausgewählt
Klassisch
Zondag 25 mei 2025
Vivaldi’s meesterwerk de Vier Jaargetijden in Zwolle! The Bach Orchestra of the Netherlands voert Vivaldi’s beroemde Vier Jaargetijden uit met als solist de Spaanse vioolvirtuoos Enrique Gómez-Cabrero Fernández.