Stadspastor2017-09-20T10:44:49+00:00

Bezielde ontmoeting

Mariska van Beusichem heeft op zondag 25 september 2016 in de Grote Kerk haar intrede gedaan als stadspastor. Daarmee heeft Zwolle voor het eerst in de geschiedenis een pastor die niet aan een kerkgemeente is verbonden en er is voor alle Zwollenaren.

Stadspastor

‘Mijn naam is Mariska van Beusichem. Als stadspastor wil ik gesprekspartner zijn van alle Zwollenaren die hun verhaal willen delen of op zoek zijn naar inspiratie. Ik besef daarbij dat zinvol spreken eerst aandachtig luisteren betekent. Verder hoop ik bondgenoot te zijn van de vele bezielde mensen die in Zwolle wonen en werken. Graag help ik hen zoeken naar de weg die bij hen hoort en de taal die daarbij past. Natuurlijk organiseer ik ook activiteiten waar anderen ontmoet kunnen worden. Wie de weg van het hart wil gaan, heeft immers reisgenoten nodig. De ontmoetingen die zo ontstaan en de vieringen die gehouden worden, maken naast kunst en cultuur de Grote Kerk tot een huis van bezieling in het hart van de stad.’

Naast haar functie als stadspastor is Mariska predikant en theoloog. Tevens is ze bekend als voorzitter van de Zwolse Stichting Thomas a Kempis. Ze woont in Hattem.

De Grote Kerk heeft in Mariska de stadspastor gevonden die ze zocht. Als stadskerk wil de Grote kerk Zwollenaren samenbrengen rondom cultuur, kunst en educatie en de functie van eigentijdse kerk.

U kunt contact opnemen met de stadspastor door middel van het sturen van een mail naar: mariskavanbeusichem@academiehuis.nl