Academiehuis

het verhaal van de Zwolse Hanze op een manier die je nog nooit hebt meegemaakt! In Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie Zwolle door de ogen van de
bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

De Schepenzaal

Bezoek de Schepenzaal, waar ooit Zwolle's enige internationale Hanzevergadering plaatsvond. Geniet van het verhaal over de uitbundige festiviteiten en ontdek hoe Lubecks politiek de Zwolse Hanze-ijver temperde.

Van ridder tot koopman

Stadsmuseum ANNO combineert museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief onder één dak. Verken tijdens het Hanzejaar in het Drostenhuis de verhalen van Zwolse Hanzepersonages, van Ridder Zweder tot Hanzekoopman, en beleef de Hanzetijd door hun ogen.bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

Beklim de Peperbus

Beklim de 236 treden van de Peperbus voor een 360-graden ervaring met een film over Zwolle in de Hanzetijd. Geïnspireerd door de Atlas van Hanzesteden, ontdek waarom Zwolle uniek is en geniet van het adembenemende uitzicht.bewoners van toen. Hét startpunt om Zwolle verder te gaan ontdekken.

Sassenpoort

In tegenstelling tot andere Hanzesteden heeft Zwolle een unieke relatie met water. Toen de IJssel in 1308 werd bedijkt, raakte Zwolle geïsoleerd en ontstonden conflicten met omliggende steden. Deze historie leidde tot de bijnaam 'Blauwvingers'. Ontdek dit verhaal bij de Sassenpoort.

Hanze Escape

Doe je liever iets actiefs? Speel dan de Hanze Escape Game door de binnenstad van Zwolle en kruip in de huid van onderzoekers. Een unieke beleving ontwikkeld in samenwerking met The Great Escape Zwolle.