Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Programma

Veni redemptor gentium/Nun komm, der Heiden Heiland

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Fantasia en fuga in c  BWV 537

Hieronymus Praetorius (1560-1629)

Veni redemptor gentium

3 versus

Hugo Distler (1908-1942)

Partita Nun komm, der Heiden Heiland, opus 8, no.1

Toccata

Choral mit Variationen

Chaconne

Toccata

Johann Sebastian Bach

Nun komm, der Heiden Heiland

à 2 claviers et pédale   BWV 659

à due bassi e Canto fermo BWV 660

in organo pleno  BWV 661

Johann Sebastian Bach

Magnificat

Fuga super: Meine Seele erhebet den Herren BWV 733

Over Leonore Lub
Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus.

Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Ook volgde zij lessen bij Jet Röling.

Als docente piano en orgel is zij verbonden aan Theater/Kunstencentrum Kielzog te Hoogezand-Sappemeer en aan het Kunstencentrum Stichting Vrijdag te Groningen. Daarnaast heeft zij een privé-praktijk. Ook werkt zij regelmatig als remplaçant met het NoordNederlands Orkest.

In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers.

Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’  bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit.

In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga.

In december 2011 kwam van haar een cd uit van het Schnitger-orgel te Noordbroek, aan welk orgel zij als organiste verbonden is.

Toggle Sliding Bar Area