Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

In Academiehuis de Grote Kerk Zwolle wordt van 31 augustus tot 24 september 2018 de tentoonstelling De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018 georganiseerd. Naast de World Press Photo tentoonstelling zijn er ook tentoonstellingen te zien van studenten van Deltion College, ROC Landstede, Cibap en Journalistiek Windesheim.

Openingstijden
De expositie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur. Op donderdagen is de tentoonstelling geopend van 10.00 – 21.00 uur. Op zondag 23 september is de expositie geopend van 12.00 – 18.00 uur. Op maandag is de expositie alleen toegankelijk voor het onderwijs.
Voor meer informatie over openingstijden van het Foto en Film Festival verwijzen wij u door naar de website van De Stad Vertelt: www.academiehuis.nl/evenement/foto-film-festival-de-stad-vertelt.

De Wereld Vertelt: World Press Photo tentoonstelling 2018
De World Press Photo tentoonstelling 2018 met internationale fotojournalistiek is te zien met 150 foto’s over de hele wereld. Zij zijn in verschillende landen gemaakt door erkende fotografen en beeldmakers. Het geeft een beeld over hoe het in de wereld gaat met en laat een onafhankelijk journalistiek beeld zien van diverse maatschappelijke en actuele situaties in de wereld. Dit jaar hebben vier Nederlandse fotografen een prijs gewonnen en zijn te bezichtigen op deze tentoonstelling: Kadir van Lohuizen, Carla Kogelman, Sheng-Wen Lo en Jasper Doest.

Carla Kogelman zit in de vakjury van De Stad Vertelt voor amateurs en professionals, en Sheng-Wen Lo komt een presentatie verzorgen op 2 september 2018 tijdens het Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018 van 31 augustus tot en met 2 september 2018.

De Stad Vertelt voor amateurs en professionals
Afgelopen jaar hebben amateurs en professionals in Nederland en Vlaanderen gewerkt aan eigen beeldverhalen in fotografie of audiovisueel beeld over hun stad. De vakjury heeft 9 beeldverhalen geselecteerd voor de tentoonstelling De Stad Vertelt voor amateurs en professionals. Zo zijn de volgende beeldverhalen te zien: Zwolle Vertelt, maar ook Den Haag Vertelt, Doetinchem Vertelt, Oostende Vertelt en Gent Vertelt zijn te zien.

Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid
Er is afgelopen jaar nauw samen gewerkt met het onderwijs (po, vo, mbo, hbo) en met maatschappelijke en culturele instellingen, Travers Welzijn, HCO, WIJZ, Stadkamer, Wijkvereniging en Wijkkrant Holtenbroek Com en Zwolle-Zuid, en wijkmanagement. Samen werken aan beeldverhalen over de wijken en de stad was ons motto ter versterking van cultuureducatie en cultuurparticipatie.

De tentoonstelling Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid laat 24 beeldverhalen zien van wijkbewoners, amateurs, professionals, leerlingen en studenten. Zij hebben afgelopen jaar gewerkt aan hun eigen beeldverhalen in fotografie en beeld over deze beide wijken. Holtenbroek, een wijk met 10.000 inwoners en 100 nationaliteiten levert mooie beeldverhalen op. En Zwolle-Zuid, een wijk tussen stad en platteland met ongeveer 35.000 inwoners, laat een wijk in ontwikkeling zien. Mooie beeldverhalen van interessante wijkbewoners. De vakjury heeft 5 beeldverhalen genomineerd, waarvan de 1e, 2e en 3e prijs bekend wordt gemaakt tijdens een besloten bijeenkomst bij de opening op 30 augustus 2018.

Er is ook een publieksprijs ingesteld waarbij het publiek een beeldverhaal mag kiezen. Deze wordt bekend gemaakt op 23 september 2018 om 14.00 uur.

Gouden Caleidoscoop Prijs provincie Overijssel van het Fonds voor Cultuurparticipatie
Op 7 juni 2018 heeft Fieke van ’t Riet, projectleider, deze bijzondere prijs gekregen uit handen van Eddy Zoey namens het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht. Een mooie erkenning van een prachtig cultureel project waarbij vele mensen en instellingen betrokken zijn.

Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018
Dit jaar vindt voor de eerste keer in Zwolle het Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018 plaats in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle van 31 augustus tot en met 2 september 2018.

Een prachtig programma met internationale, landelijke en Zwolse fotografen en beeldmakers, waar naast lezingen, foto en film cafe ook de film De Wilde Stad van Ignas van Schaick wordt gedraaid. Er is ook een Stentorarrangement met rondleiding, wandeling, boottocht en lunch bij het Stadsfestival waar wij samen mee werken. U kunt zich aanmelden via de website www.academiehuis.nl voor de aparte programma’s maar ook kunt u een pass partout bestellen en overal voor € 25,00 naar toe gaan.
De openingstijden van het Foto en Film Festival wijken af van de normale openingstijden van de expositie. Ga naar www.academiehuis.nl/evenement/foto-film-festival-de-stad-vertelt voor meer informatie, tickets en openingstijden.

Informatie: www.worldpressphotozwolle.nl en Facebook World Press Photo Zwolle

Met vriendelijke groeten,

Fieke van ’t Riet, projectleider World Press Photo Zwolle
Telefoon 06 – 22218109
Email: fieke@academiehuis.nl
Website: www.worldpressphotozwolle.nl
Facebook: World Press Photo Zwolle

We zijn momenteel gesloten.