Laden Evenementen

“Ik hoop dat ze straks zeggen: ‘Dit is wie ik ben. Op deze manier wil ik leven’.”

Dit event is voorbij.

Op 24 januari om 20.00 u gaat in de Consistorie van de Grote Kerk de Academie voor Levenskunst in wording van start met een try-out! Het thema van de avond is: ‘De kunst van niet doen wat je ouders zeggen’.

De stem van onze ouders is heel elementair in ons leven. Ook als we volwassene zijn, zit ergens in ons vaak nog dat stemmetje van onze vader of moeder. Het zegt wat we wel en niet moeten doen. Soms is dat stemmetje prima, maar je bent uiteindelijk een uniek mens die eigen keuzes maakt.
Op de eerste bijeenkomst van de Academie voor Levenskunst zullen we proberen te ontdekken wat de stem van onze ouders is en wat de stem van ons zelf is. Daarvoor worden diverse werkvormen ingezet. Het onderwerp wordt op prikkelende wijze ingeleid, gevolgd door een interactief deel. Ook treedt violiste Maaike Gerritsen op. Zij vertelt tevens hoe ze, na een verrijkende opleiding  aan het conservatorium, toch ook buiten het gebaande pad zichzelf als violiste ontdekte.
Omdat de eerste bijeenkomst een try-out is, worden deelnemers na afloop naar hun ervaring gevraagd. Ook is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.

De deuren gaan om 19.30 u open. Vanwege de verbouwing van de kerk wordt de achteringang bij de fontein gebruikt. Omdat het een try-out betreft, geldt er een gereduceerd tarief. Kaarten à 15 euro, verkrijgbaar via de site en aan de zaal.

Na deze eerste bijeenkomst is er maandelijks ‘De Kunst van ….’ Na de zomer zullen er ook leergangen aangeboden worden. De latere programmering met onder meer bijeenkomsten, sprekers en leergangen verschijnt op www.academiehuis.nl.

De Academie van Levenskunst wil bij de deelnemers een bewustwordingsproces op gang  helpen en niet louter kennis overdragen. Stadspastor en grondlegger van de Academie voor Levenskunst Mariska van Beusichem zegt: “Ik kan jou niet vertellen wat jouw bestemming is. Dat kun je alleen zelf ontdekken. Wel kunnen we middelen aanreiken om te gaan zien en ervaren wat zich in je binnenste roert. Dat binnenste wordt ook wel je ‘ziel’ genoemd. Alleen als die in je levenskeuzes betrokken is, voel je bezieling en ervaar je je leven als zinvol.”

Mariska zou het fantastisch vinden als bezoekers van de Academie nieuwe antwoorden in zichzelf vinden. “Ik hoop dat ze straks zeggen: ‘Dit is wie ik ben. Op deze manier wil ik leven’.”

Op een rijtje:
Kosten: €15,00 incl. koffie/thee
Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Ruimte: Consistorie, Grote Kerk Zwolle
Ingang: Tegenover café de Beurs, bij de fontein.

Toggle Sliding Bar Area